Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо Карбонара

Орзо Карбонара

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Орзо Карбонара
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Орзо Карбонара с любим вкус на бекон, пармезан и сметана."

Необходими Продукти

  • орзо - 2 ½ ч.ч. с бекон и сметана Орзо
  • бекон - 400 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • течна сметана - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 60 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в олиото до златисто, прибавя се и бекона нарязан на ситно. След като се запържи, се прибавя орзото, 3 1/2 ч.ч. вода.

Захлупва се с капак и се оставя да се свари. Овкусява се индийско орехче, черен пипер и сол. Добавя се течната сметана за готвене.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се добавя 2-3 минути преди да е изключен котлонът. Накрая се добавя и настъргания пармезан.

Орзо Карбонара - вкусна рецепта с паста, вдъхновена от любимите спагети Карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: