Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с цели гъби

Орзо с цели гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7145k3k9
Орзо с цели гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Нека си хапнем вкусно и ароматно - орзо с цели гъби, и в компанията на чаша бяло вино."

Необходими Продукти

  • орзо - 2 ч.ч
  • лук - 3 бр.
  • гъби - 1 кг. малки
  • хималайска сол - 1 ч.ч.
  • пипер микс - 3 щипки
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.

Нарязаният лук и гъбите се слагат с тава с капак с незалепващо покритие.

Прибавя се олиото и се разбъркват много добре.

Гъбите се пекат под капак в предварително загрята фурна 20 мин на 200 °C при периодично разбъкване. Вода не се прибавя.

Орзото се измива много добре, докато водата стане чиста и не се отделя нишесте.

След като гъбите са се задушили, в тавата се прибавя измитото орзо, хималайската сол, пипера Микс и топла вода 5 ч.ч. Разбъква се много добре.

Пече се орзо с цели гъби под капак 30 мин на 200 °C при периодично разбъркване.

Вижте още да смесваме ли гъби и мляко, както и кои са най-добрите подправки за гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: