Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с гъби и спанак

Орзо с гъби и спанак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Орзо с гъби и спанак
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г по избор
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 3 с.л.
  • ориз 400 г
  • бульон - 1 литър гъбен
  • кашкавал - 30 г настърган
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме гъбите на едро. В тиган с 2 с.л. масло задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме ориза и запържваме докато стане стъклен.

Слагаме гъбите и почистения и нарязан спанак. Задушаваме за кратко, като бъркаме непрекъснато.

Подправяме и сипваме топлия бульон и половин чаша вода. Варим на тих огън 20 минути без капак.

Накрая добавяме останалото масло и кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#228855
Потребител#228855
Най- долното качество ориз поема 3: 1. Орзото няма да го коментирам, защото имам 3 години стаж готвач в Милано.
03.09.2019 14:46
Потребител#179873
Потребител#179873
По името на рецептата разбирам, че е “Ечемик с гъби и спанак“ а в рецептата е написан ориз? Това което познавам с това име е паста “Orzo:“
20.11.2016 18:35
Албена Асенова
Албена Асенова
А аз много обичам орзо,независимо с какво еприготвен.
14.05.2016 23:48
1