Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Навита баница с праз лук

Навита баница с праз лук

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
54393119
Навита баница с праз лук
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Навита баница с праз лук, която искате да изядете скоростно - защото е мнооого вкусна!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • праз лук - 1 връзка
  • масло - 180 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата и към тях добавяте натрошеното сирене.

Измивате, почиствате и нарязвате на ситно лука. Задушавате го в масло, докато омекне. Овкусявате с черен пипер.

Намазвате по две корички с разтопено масло. Слагате от яйцата и сиренето, както и от задушения лук.

Навивате домашната баница и подреждате в тавичка.

Намазвате с масло отгоре и печете витата баница във фурна на 220 °C до готовност, след което поднасяте навита баница с праз лук.

Вижте още варианти на баницата с праз, както и как се прави пухкава баница със спанак, също любима през зимата и пролетта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: