Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна баница с праз лук

Постна баница с праз лук

Постна баница с праз лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Апетитна баница с праз лук, чудесна за периода на пости и не само"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • олио - 200 мл
  • праз - 3 стръка
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме лука и го нарязваме на дребни парчета.

В дълбок съд сгорещяваме 5 лъжици олио и прибавяме лука да се задуши. Посоляваме го с една кафена лъжичка сол или на вкус.

Когато омекне го сваляме от огъня и приготвяме корите за баницата. Вземаме две кори, поръсваме ги с две лъжици олио, разпределяме част от задушения лук и навиваме корите на руло. Слагаме в тавичка и навиваме както се прави вита баница.

Хващаме още две кори и процедираме с тях както с предишните и така до изчерпване на корите и плънката. Когато баницата е навита с четка я намазваме отгоре с олио.

Загряваме фурната и слагаме баницата да се пече. След като малко се запече слагаме отгоре върху нея фолио, за да не изгори и така печем на 180 градуса за около 45-50 минути. Когато е готова я изваждаме и я завиваме с кърпа да отдъхне за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Отдавна се каня да си направя, но съм гледал рецепти в които има и сирене.
28.04.2016 13:59
1
Покажи всички подкоментари