Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме лука и го нарязваме на дребни парчета.
В дълбок съд сгорещяваме 5 лъжици олио и прибавяме лука да се задуши. Посоляваме го с една кафена лъжичка сол или на вкус.
Когато омекне го сваляме от огъня и приготвяме корите за баницата. Вземаме две кори, поръсваме ги с две лъжици олио, разпределяме част от задушения лук и навиваме корите на руло. Слагаме в тавичка и навиваме както се прави вита баница.
Хващаме още две кори и процедираме с тях както с предишните и така до изчерпване на корите и плънката. Когато баницата е навита с четка я намазваме отгоре с олио.
Загряваме фурната и слагаме баницата да се пече. След като малко се запече слагаме отгоре върху нея фолио, за да не изгори и така печем на 180 градуса за около 45-50 минути. Когато е готова я изваждаме и я завиваме с кърпа да отдъхне за около половин час.
Коментари