Начин на приготвяне
Задушаваме нарязания праз лук в масло, посоляваме и добавяме подправките по наш вкус.
Оставяме настрана да изстине.
Слагаме содата в киселото мляко. Разбиваме яйцата и добавяме брашното. Разбъркваме добре, за да не останат бучки. Добавяме натрошеното сирене, задушения праз, киселото мляко и сол, но умерено. Пак разбъркваме, за да хомогенозираме сместа.
Разтопяваме масло и почваме съществената част.
Кора, мазнина, върху нея още една кора и от сместа равномерно. Навиваме на пура и слагаме в предварително намазана с масло тава.
Намазваме с масло готовата баница с праз и печем на 180°C, докато порозовее и замирише в цялата къща.
Баница с праз лук е вкусна е и топла, и студена с айрян.
Приятен апетит!