Начин на приготвяне
Измиват се картофите и се почистват от тънката кора.
В тава, на която да покриват дъното /средна големина /, се изсипват и се овкусяват със сол, пипер и подправките. Натриват се хубаво с ръка и се подреждат един до друг цели.
Отстрани в тавата се изсипва олиото, водата и ако не покрива поне един пръст във вашата тава, се добавя още малко. Но да се има предвид, че пресните картофи също съдържат доста.
Отгоре се нареждат парченца масло и се слагат във фурната на 250 градуса за около 30 минути /ако фурната е загрята/ и докато отгоре картофките хванат хубава кора.
Изважда се тавата, обръщат се внимателно с лъжица един по един и се връщат във фурната за още около 30 минути, до готовност.
Ако водата съвсем е извряла, се добавя съвсем малко.
Печените картофи се сервират топли.
Пресните картофи с масло на фурна са готови.