Начин на приготвяне
Бобът се накисва в студена вода и оставя за една нощ да престои.
На другият ден водата се и излива и заменя с нова.
Бобът се слага се да ври и след 2-3 минути водата отново се подменя.
Оставя се да се свари напълно и когато е готов, се отцежда.
Лукът се нарязва на дребно и запържва в сгорещено олио.
Прибавят се червен пипер и смлени домати.
След кратко разбъркване се слага нарязаното кисело зеле.
Налива се чаша зелев сок и зелето се оставя да се вари.
По средата на готвенето се добавя свареният боб и при необходимост още сол.
Насладете се на това вкусно традиционно българско ястие - боб с кисело зеле в тенджера.
Вижте още вкусни ястия за боб в гювеч и проверете подправките за кисело зеле, с които то става още по-вкусно.