Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Боб с кисело зеле в тенджера

Боб с кисело зеле в тенджера

Боб с кисело зеле в тенджера
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Насладете се на това вкусно традиционно българско ястие - боб с кисело зеле в тенджера."

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 с.л.
  • домати - 3/4 ч.ч. смлени консервирани
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода и оставя за една нощ да престои.

На другият ден водата се и излива и заменя с нова.

Бобът се слага се да ври и след 2-3 минути водата отново се подменя.

Оставя се да се свари напълно и когато е готов, се отцежда.

Лукът се нарязва на дребно и запържва в сгорещено олио.

Прибавят се червен пипер и смлени домати.

След кратко разбъркване се слага нарязаното кисело зеле.

Налива се чаша зелев сок и зелето се оставя да се вари.

По средата на готвенето се добавя свареният боб и при необходимост още сол.

Насладете се на това вкусно традиционно българско ястие - боб с кисело зеле в тенджера.

Вижте още вкусни ястия за боб в гювеч и проверете подправките за кисело зеле, с които то става още по-вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: