Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с боб, кисело зеле и лук

Свинско с боб, кисело зеле и лук

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Свинско с боб, кисело зеле и лук
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Съчетайте трите ни най-любими храни и ще получите любимото ни свинско с боб и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • боб - 250 г зрял
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава зрял
  • кисело зеле - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба до пълна готовност и го отцеждане от водата.

Запържваме нарязаното месо до пълна готовност. В началото си пуска сокове, пържим, докато изврат и месото придобие приятен златист цвят. Към края наръсваме с малко сол, млян черен пипер и прибавяме ситно нарязания лук да промени цвета си.

Добавяме много ситно нарязаното кисело зеле и задушаваме под капак, докато промени цвета си. Добавяме червения пипер, разбъркваме, наръсваме с чубрица и зърната черен пипер, може да се добави и люто чушле.

Доливаме 50:50 зелев сок и гореща вода (или само вода, ако сокът е прекалено солен) да покрие зелето, добавяме и почистените цели скилидки чесън и варим на умерен огън, докато зелето омекне напълно - около 30-тина минутки.

След това прибавяме боба и оставяме на котлона да поври за още 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: