Начин на приготвяне
Сваряваме боба до пълна готовност и го отцеждане от водата.
Запържваме нарязаното месо до пълна готовност. В началото си пуска сокове, пържим, докато изврат и месото придобие приятен златист цвят. Към края наръсваме с малко сол, млян черен пипер и прибавяме ситно нарязания лук да промени цвета си.
Добавяме много ситно нарязаното кисело зеле и задушаваме под капак, докато промени цвета си. Добавяме червения пипер, разбъркваме, наръсваме с чубрица и зърната черен пипер, може да се добави и люто чушле.
Доливаме 50:50 зелев сок и гореща вода (или само вода, ако сокът е прекалено солен) да покрие зелето, добавяме и почистените цели скилидки чесън и варим на умерен огън, докато зелето омекне напълно - около 30-тина минутки.
След това прибавяме боба и оставяме на котлона да поври за още 5-10 минути.