Начин на приготвяне
Първо може от предната вечер да се накисне боба в студена вода за да омекне, но това е по желание, така ще се свари по-лесно.
След това се слага бобът в тенджера и се покрива с вода, най-много един пръст отгоре. Чака се да заври и се сменя. След като сложите новата вода се оставя бобът да се свари.
През това време се изцежда киселото зеле. Загрява се олио в средно голяма тенджера и се запържва зелето.
След като е добре запържено се прибавя червеният пипер и се разбърква, след това се слага вода, до малко над средата на тенджерата, и се оставя да се свари. Докато се вари се измива оризът.
След сваряването на боба, той се прехвърля в тенджерата със зелето и се оставя да къкри още малко като се прибавя и оризът.
Разбърква се периодично и след около 5 минути е готово.