Бисквитен ролад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Бисквитен ролад1 / 2
10/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - 120 г
  • ванилия
  • бакпулвер
  • сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте със захарта 1 цяло яйце и 5 жълтъка много добре. Добавете брашното лъжица по лъжица, а след това ванилията и бакпулвера.

Разбийте белтъците отделно с щипка сол. Внимателно объркайте белтъците с жълтъците. Застелете квадратна тава с хартия за печене, леко намазнете и излейте сместа. Печете в умерено загряна фурна.

Вече готовия блат сложете върху влажна кърпа. Намажете рулото със сладко, а по желание може и крем, и завийте внимателно на руло, като премахнете хартията.

Поръсете рулото с пудра захар и го поднесете, когато напълно изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: