Виенски ролад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Виенски ролад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • яйца - 10 бр.
  • брашно - 200 г
  • ванилия
  • масло - 100 г
  • малинов сироп - 250 мл
  • за глазурата
  • захар - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре (за около 10-15 минути) захарта и жълтъците с помощта на миксер.

Добавете брашното, ванилията, разтопеното масло, което не е горещо.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете внимателно към основната смес.

Сипете сместа в голяма квадратна форма, покрита с леко намаслена хартия за печене. Изпечете платката в умерено загряна фурна, като внимавате да се не се препече, защото няма да може да се завие.

Извадете блата и го прехвърлете върху мокра кърпа. Залейте с малинов сироп или намажете с малинов мармалад. Завийте на руло с помощта на хартията, като я отлепяте постепенно.

След като рулото изстине, го глазирайте с глазура от сгъстените белтък, захар и лимонов сок. Глазурата оцветете с малиновия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: