Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер и ги прехвърляме в купа. След това пасираме сливите и прясното мляко. Към така получената смес добавяме към бисквитите. Разбъркваме добре.
Застиламе тавичка с хартия за печене. В средата ѝ поставяме ринг (с диаметър 20 см). Изсипваме бисквитената смес в него и пъхаме във фурната. Печем около 30 мин. на 200 градуса.
След като извадим десерта от фурната, още горещ и без да го вадим от тавичката и ринга, го украсяваме с малко предварително заделени сливи и заливаме внимателно с плодовото желе.
Оставяме така да се охлади за 15-20 мин., след което го пъхаме във фризера за още толкова.
Накрая го изваждаме внимателно от тавичката, освобождаваме го от хартията и ринга, като го прехвърляме в подходяща чиния (тази процедура изисква малко повече старание ;).
Оставяме бисквитената торта да стои поне още час в хладилник.
Сочният бисквитен десерт е готов.
Коментари