Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитена Торта»Шоколадово-бисквитен десерт

Шоколадово-бисквитен десерт

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Шоколадово-бисквитен десерт
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
31/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Чудесен шоколадово-бисквитен десерт - малко радост в сивия ден"

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г тип Petit Beurre
  • краве масло - 230 г без сол
  • захар - 115 г (½ ч.ч.)
  • какао - 34 г (4 с.л.)
  • прясно мляко - 250 мл (1 ч.ч.)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • За украса
  • течен шоколад - 1 буркан Нутела (от 350 г)
  • шоколадови пръчици
  • шоколад - настърган
  • орехи - смлени или цели (или лешници)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се на начупват на 4. Не се притеснявайте, ако по време на чупенето им се натрошат на повече парчета, но не ги стривайте или начупвайте на повече умишлено, защото десертът става сбит.

В подходящ съд се смесват маслото, захарта, какаото и прясното мляко. Слагат се на котлона и се бъркат непрекъснато, докато маслото и захарта се стопят.

Ако ползвате цитрусови кори или подправки (шушулки ванилия, канела, анасон и др.), ги добавете на този етап, за да пуснат миризмата си при загряването.

Не е задължително сместа да завира, просто всички продукти трябва да се смесят хомогенно. Сваля се от котлона, добавя се ванилията и се разбърква.

И така, шоколадовата смес се сипва при начупените бисквити. Смесват се добре с помощта на дървена лъжица.

Получената смес се насипва в предварително приготвена форма за торта. Добре е да е застлана с домакинско фолио, за да е по-лесно да се извади.

Заглажда се с лъжица, като се натиска леко, така че да не останат шупли (кухи участъци). Оставя се да изстине и се прибира бисквитената торта във фризера за 2 часа.

След 2 часа се изважда от фризера и се оставя на стайна температура.

Може стените на формата да се облеят с топла вода, за да може да излезе по-лесно от формата.

Шоколадово-бисквитеният десерт се украсява по желание.

Да ви е сладко!

Източник: Shemsie Mustafa - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: