Тирамису от тиква

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тирамису от тиква2 / 2
13/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Перфектният десерт ви очаква, рецептата за него също"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г (обелена)
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • маскарпоне - 200 г сирене
  • извара - 250 г
  • бисквити - 100 г меки
  • пудра захар - 60 г
  • бадеми - 30 г филирани
  • ликьор - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на кубчета. Портокалът и лимонът се изцеждат и сокът се добавя към тиквата. Добавя се захарта и всичко се задушава на бавен огън до омекването на тиквата. Оставя се да се охлади.

В отделен съд се смесват маскарпонето, изварата и пудрата захар. Разбива се до кремообразно състояние. Тиквата се пасира. В стъклени чаши се слага по малко от натрошените бисквити и филираните бадеми.

Отгоре се слага малко от тиквеното пюре, напръсква се с няколко капки ликьор и се покрива с малко крем. Отново се слагат бисквити и бадеми, после тиква и крем. Оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: