Начин на приготвяне
Форма с диаметър 23 см се покрива с хартия за печене. Наредете бишкотите в основата.
Разбийте белтъците до получаването на твърд сняг.
Разтопете шоколада на водна баня. Пасирайте заедно маскарпонето, захарта и разбитите белтъци.
1/3 от сместа прехвърлете в отделна купа и я смесете с бадемовото брашното, грапата и екстракта ванилия. Добавете разтопения шоколад, еспресото и ликьора при маскапонето в блендера и разбийте.
Смесете 2/3 от шоколадовата смес с 1/3 от белтъчената смес. Изсипете шоколадовата смес върху основата от бишкоти.
Отгоре сипете белтъчената смес и завършете с последната шоколадова част вашия нежен чийзкейк.
Изпечете чийзкейк тирамису в загрята на 200 °C фурна за 45 минути.
Охладете и сервирайте.
Коментари