Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от лапад и ориз със застройка

Супа от лапад и ориз със застройка

редакция:
Супа от лапад и ориз със застройка
Снимка: Ясмина Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Най-полезната, най-вкусната и най-пролетната супа - супа от лапад и ориз със застройка."

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • ориз - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л.
  • За застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада добре, след това премахваме дръжките му и го нарязваме на ситно.

Нарязваме лукът и чесъна на дребно и настъргваме моркова.

След като приключим със заготовките, преминаваме към готвенето. Загряваме олиото в тенджера и добавяме лука и чесъна.

Запържваме ги за 1-2 минути и добавяме настърганият морков.

Пържим още 1-2 минути и добавяме ориза. Запържваме го, докато стане прозрачен за 2-3 минути и добавяме лапада.

Разбъркваме и добавяме около 4 литра гореща вода.

Варим лападената супа около 30 минути. След това добавяме сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Накрая застройваме супата, като предварително сме отделили два жълтъка, които разбиваме с виличка и към тях добавяме киселото мляко.

С черпак слагаме малко от супата при застройката, докато разбъркваме непрекъснато.

След това изливаме получената смес в тенджерата, разбъркваме и супа от лапад и ориз със застройка е готова.

Вижте също как да си направите баница с лапад или любимата каша от лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
4л.вода е твърде много за тези продукти.
21.04.2025 11:21