Начин на приготвяне
Измиваме лапада добре, след това премахваме дръжките му и го нарязваме на ситно.
Нарязваме лукът и чесъна на дребно и настъргваме моркова.
След като приключим със заготовките, преминаваме към готвенето. Загряваме олиото в тенджера и добавяме лука и чесъна.
Запържваме ги за 1-2 минути и добавяме настърганият морков.
Пържим още 1-2 минути и добавяме ориза. Запържваме го, докато стане прозрачен за 2-3 минути и добавяме лапада.
Разбъркваме и добавяме около 4 литра гореща вода.
Варим лападената супа около 30 минути. След това добавяме сол, черен пипер и джоджен на вкус.
Накрая застройваме супата, като предварително сме отделили два жълтъка, които разбиваме с виличка и към тях добавяме киселото мляко.
С черпак слагаме малко от супата при застройката, докато разбъркваме непрекъснато.
След това изливаме получената смес в тенджерата, разбъркваме и супа от лапад и ориз със застройка е готова.
Вижте също как да си направите баница с лапад или любимата каша от лапад.
Коментари