Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от лапад и ориз с варена застройка

Супа от лапад и ориз с варена застройка

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Супа от лапад и ориз с варена застройка
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Разкошна пролетна супичка, която ще ви изненада с приятен плътен вкус"

Необходими Продукти

  • лапад - 400 г попарен (може и спанак)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 3 - 4 щипки (1 шепа пресен)
  • чубрица - 1 щипка
  • вода - 2. 5 л гореща или бульон
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера на среден огън. Добавяме ситно нарязания лук и запържваме за около минута-две, после добавяме малко вода и оставаме да ври така.

Когато водата изври, добавяме червения пипер, след няколко секунди и нарязания, и попарен лапад.

Наливаме горещата вода и подправките, оставяме да ври около 25 минути (ако лападът е бил замразен) или по-малко (10 минути, ако е бил пресен).

Измиваме хубаво ориза под течаща вода няколко пъти и го добавяме към супата. Варим колкото е необходимо, за да се свари оризът.

В тенджерка слагаме жълтъка и киселото мляко, разбъркваме с тел. Слагаме на котлона и при непрекъснато бъркане (с тел), чакаме да заври (внимаваме да не загори), тогава добавяме към супата и разбъркваме хубаво.

Поднасяме топла, а ако е по-гъста, може да гарнираме и с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
рецептата ми дойде точно навреме - да оползотворя наличния лапад. превъзходен вкус.
25.04.2023 20:27
Elena Todorova
Elena Todorova
Обичам супа от лапад, с лъжица кисело мляко стана перфектна
28.03.2023 12:36
2
Анонимен
Анонимен
Супата от лапад е много вкусна, така приготвям и супа от спанак.
28.03.2023 07:52