Начин на приготвяне
Загряваме олиото в тенджера на среден огън. Добавяме ситно нарязания лук и запържваме за около минута-две, после добавяме малко вода и оставаме да ври така.
Когато водата изври, добавяме червения пипер, след няколко секунди и нарязания, и попарен лапад.
Наливаме горещата вода и подправките, оставяме да ври около 25 минути (ако лападът е бил замразен) или по-малко (10 минути, ако е бил пресен).
Измиваме хубаво ориза под течаща вода няколко пъти и го добавяме към супата. Варим колкото е необходимо, за да се свари оризът.
В тенджерка слагаме жълтъка и киселото мляко, разбъркваме с тел. Слагаме на котлона и при непрекъснато бъркане (с тел), чакаме да заври (внимаваме да не загори), тогава добавяме към супата и разбъркваме хубаво.
Поднасяме топла, а ако е по-гъста, може да гарнираме и с кисело мляко.
Коментари