Пиле по тоскански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле по тоскански1 / 2
18/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. малко
  • салвия - 6 листа
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистеното пиле на две половини. Отстранете големите кости, начукайте месото, посолете го и поръсете с черен пипер.

Намажете месото със зехтин, покрийте го с листа от салвия, поставете в подходящ съд и добавете чесъна.

Похлупете пилето с капак, по малък от съда, така че да притисне месото. Поставете тежест върху похлупака и задушете така 10 минути.

Обърнете пилето и продължете да задушавате /отново с притиснат похлупак/. Поднесете пилето със задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: