Тосканско пиле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Тосканско пиле1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешко месо - 8 бр. (бутчета)
  • лук - 1 глава, нарязан на филийки
  • чушки - 2 бр., нарязани на филийки
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • бяло вино - 2/3 ч.ч. сухо
  • риган - 1 стрък
  • боб - 400 г канелини , отцеден
  • хляб - 3 с.л. трохи (бял)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето да се изпържи, докато хване златиста коричка. Извадете го. В тигана прибавете лука и чушките и ги изпържете, докато омекнат. Върнете пилето обратно в тигана. Прибавете доматите. Залейте с бялото вино и овкусете с риган, сол и черен пипер.

Сложете пилето да се вари. Покрийте тигана и го оставете да къкри на слаб огън около 30-35 минути или докато пилето омекне.

Когато пилешкото в почти готово, прибавете боба. Отново покрийте с похлупак и съвсем леко увеличете температурата. Оставете ястието да къкри така около 5 минути, като разбърквате няколко пъти.

Загрейте скарата. Сложете хляба да се изпече на грила и сервирайте пилешкото, поръсено с трохите и риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: