Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена Супа»Супа по тоскански с ньоки

Супа по тоскански с ньоки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Супа по тоскански с ньоки1 / 2
21/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фасул - 300 г, зелен
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • босилек - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава, кромид
  • целина - 1 парче
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л., краве
  • бульон - 6 ч.ч., зеленчуков, от кубче
  • ньоки - 250 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в маслото и малко вода до пълно омекване. Прибавя се целината, зеленият фасул, тиквичката, нарязана ситно и кубчетата морков.

Прибавят се доматите, нарязани ситно, чесънът, магданозът и босилекът. Залива се със зеленчуковия бульон и 2 ч.ч. вода.

Прибавя се зехтинът, солта, черният пипер и след като кипне супата, се намаля котлонът и се оставя да къкри супата до пълна готовност.

Малко преди зеленчуците да омекнат се прибавят ньоките. Поръсва се с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: