Начин на приготвяне
Направете плънката за баницата, като в дълбока купа си разбийте яйцата, след това добавете олиото и после натрошете сиренето.
Сложете содата в киселото мляко, разбъркайте, изчакайте няколко минути и ги прибавете в купата към плънката. Разбъркайте добре.
Отворете пакета с корите, извадете ги и ги разстелете. Сложете от плънката за вашата баница и разпределете добре от край до край. След това хващате две от корите и навивате на руло. Гледайте да не е много стегнато, а колкото естествено позволява.
Пригответе си тава и я намажете добре с олио по дъното и стените. Готовото навито руло баница навийте на охлювче и сложете в центъра на тавата. Наредете така всички останали части от баницата, докато не се изчерпат корите или пълнежа.
Накрая след като баницата е оформена в тавата, сложете отгоре маслото.
Печете до златист загар баницата с фини кори и сирене на 180°C за 40 мин.
Вижте също как да си направите дърпана баница или любимата баница с газирана вода.