Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с фини кори и сирене

Баница с фини кори и сирене

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3023k6243
Баница с фини кори и сирене
Снимка: Вероника Михайлова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Бърза и пухкава баница с фини кори, сирене и масло - страхотна идея за вашата закуска. Поднесете баница с айрян или боза."

Необходими Продукти

  • фини точени кори - 500 г
  • краве сирене - 500 г
  • яйца размер м - 4 бр.
  • кисело мляко краве - 400 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • слънчогледово олио - 4 с.л.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете плънката за баницата, като в дълбока купа си разбийте яйцата, след това добавете олиото и после натрошете сиренето.

Сложете содата в киселото мляко, разбъркайте, изчакайте няколко минути и ги прибавете в купата към плънката. Разбъркайте добре.

Отворете пакета с корите, извадете ги и ги разстелете. Сложете от плънката за вашата баница и разпределете добре от край до край. След това хващате две от корите и навивате на руло. Гледайте да не е много стегнато, а колкото естествено позволява.

Пригответе си тава и я намажете добре с олио по дъното и стените. Готовото навито руло баница навийте на охлювче и сложете в центъра на тавата. Наредете така всички останали части от баницата, докато не се изчерпат корите или пълнежа.

Накрая след като баницата е оформена в тавата, сложете отгоре маслото.

Печете до златист загар баницата с фини кори и сирене на 180°C за 40 мин.

Вижте също как да си направите дърпана баница или любимата баница с газирана вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: