Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Банички мъфини с лапад и пълнозърнести кори

Банички мъфини с лапад и пълнозърнести кори

Банички мъфини с лапад и пълнозърнести кори
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
24
"Банички мъфини с лапад и пълнозърнести кори - вкусни и здравословни. Подходящи за хапване по всяко време."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г пълнозърнести
  • кисело мляко - 200 г /или скир/
  • прясно мляко - 155 мл
  • лапад - 185 г
  • зелен лук - 1 връзка /88 г/
  • пресен чесън - 1 стрък /7 г/
  • яйца - 5 бр. /238 г/
  • краве сирене - 155 г / или извара, може и котидж сирене/
  • бакпулвер - 10 г / 1 пакетче/
  • протеин - 36 г на прах
  • зехтин - 16 мл
  • моцарела - 125 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си чукваме яйцата и ги разбиваме с щипка сол. Киселото мляко се слага в купа, към него се добавя бакпулвера и се разбърква, докато млякото шупне, след което се добавя към яйцата.

Зеленият лук, лапада за кексчетата и чесъна се нарязват на ситно. Корите за баница се нарязват на лентички.

Сиренето и моцарелата се настъргват. Всички продукти за диетичните солени мъфини, заедно с подправките и протеина се смесват и се разбъркват добре.

Формички за мъфини се намазват с по малко зехтин и в тях се разпределя сместа. При мен излязоха 24, банички мъфини, затова пекох на два пъти. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

В цялата смес за банички мъфини с лапад и пълнозърнести кори има 131 г протеин. А в 100 г има 165 калории, 20 г въглехидрат, 9 г протеин и 6 г мазнини. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: