Начин на приготвяне
В един съд или тава забъркваме пълнозърнесто брашно, сода за хляб, ябълков оцет, хималайска сол и шарлан и замесваме с малко водичка пухкаво и еластично меко тесто.
Приготвяме плънката, като попарваме листенцата спанак, овкусяваме с хималайска сол, черен пипер, джоджен и босилек. Смесваме всичко заедно с предварително разбърканите яйчица.
Разделяме тестото на 5-6 равни части, всяка от които разточваме фино на кора поръсваме с плънка навсякъде и навиваме на руло.
Навитите рула подреждаме на спирала в кръгла тава, която сме намазали с шарлан и по желание поръсили с брашно.
Намазваме баницата отгоре с шарлан и печем около 35-40 минути на 200 градуса.
Поднасяме спаначника за един прекрасен засищащ обяд!
Чудно Вкусно!