Начин на приготвяне
Сипвате овесените ядки в купа, посолявате и добавяте шарената сол, разбърквате.
Добавя се содата в киселото мляко, за да се угаси и шупне. След това се прибавя в купата заедно с яйцата.
Натрошавате и добавяте сиренето и настъргания кашкавала.
Разтопявате маслото заедно с 3 лъжици мазнина от гроздови семки и прибавяте в купата.
Намазвате дъното и страните на тавата с още малко мазнина от гроздови семки и изсипвате сместа.
Пече се на предварително загрята фурна един ред под средата на 180 °C за около 25 мин. Внимавате да не препечете мързеливата баница.
Вече изпечената баница намазвате с масло, за да омекне кората и си хапвате вкусно баница от овесени ядки.
Вижте още една вкусна идея за кето баница, а тези рецепти за баница на тиган са ни любими.