Баница от овесени ядки

Баница от овесени ядки
Снимка: Потребител#345469
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Баницата, която мисли за здравето и талията ви - баница от овесени ядки."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • овесени ядки - 300 г фини
  • кисело мляко - 500 г
  • сода - 1 чаена лъжичка
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - 5 с.л.
  • мазнина от гроздови семки - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • шарена сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипвате овесените ядки в купа, посолявате и добавяте шарената сол, разбърквате.

Добавя се содата в киселото мляко, за да се угаси и шупне. След това се прибавя в купата заедно с яйцата.

Натрошавате и добавяте сиренето и настъргания кашкавала.

Разтопявате маслото заедно с 3 лъжици мазнина от гроздови семки и прибавяте в купата.

Намазвате дъното и страните на тавата с още малко мазнина от гроздови семки и изсипвате сместа.

Пече се на предварително загрята фурна един ред под средата на 180 °C за около 25 мин. Внимавате да не препечете мързеливата баница.

Вече изпечената баница намазвате с масло, за да омекне кората и си хапвате вкусно баница от овесени ядки.

Вижте още една вкусна идея за кето баница, а тези рецепти за баница на тиган са ни любими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: