Гофрети със скир

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3313k6883
Гофрети със скир
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Поднесете гофрети със скир, като гарниране с домашно сладко от смокини или мед."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • скир - 200 г
  • масло краве - 3 с.л. разтопено
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сладко от смокини - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа с вилица първо яйцата със захарта. След това добавете към тях скира и маслото.

Накрая пресейте брашното с бакпулвера и солта, сложете ги в купата и разбъркайте всичко добре. Сместа следва да ви се получи с консистенция на каша.

Включете гофретника да загрява. Когато индикатора покаже че уредът е готов за използване, сложете по една супена лъжица в определените места.

Печете за 3-4 мин и извадете готовите гофрети. Процедурата продължава, докато не свърши сместа, на моя гофретник се получиха 8 броя.

Поднесете гофрети със скир, като гарниране с домашно сладко от смокини или мед.

Радвайте се на живота и хапвайте здравословно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: