Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с чедър, бекон и крем фреш

Пълнени картофи с чедър, бекон и крем фреш

редакция:
Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
45482114
Пълнени картофи с чедър, бекон и крем фреш
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Перфектни пълнени картофи с чедър, бекон и крем фреш - рецепта, която ще накара мъжа ви пак да се влюби във вас."

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пресен лук - 1 вр.
  • лимон - 1/2
  • заквасена сметана - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • бекон - 100 г
  • чедър - 150 г
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Приготвяне на картофите:

Измиваме картофите, посоляваме ги, поливаме със зехтин, слагаме ги в тава с хартия за печене и печем на 200 °C за 1 час.

Крем фреш:

Смесваме киселото мляко и заквасената сметана в купа, добавяме лимон и сол и разбъркваме здраво, докато не се получи гладък крем, след това го оставяме в хладилни, докато се приготвят картофите.

Приготвяне на бекона:

Нареждаме бекона в тава с хартия и печем за 15 мин на 200 °C, след като изстине леко, го режем на ситно.

Приготвяне на продуктите:

Нарязваме пресния лук на тънки кръгчета и настъргваме чедъра на ситната страна на рендето.

Приготвяне на плънката:

След като сме извадили картофите, оставили сме ги да изстинат за 15 мин, отрязваме горната им част, издълбаваме вътрешността, като оставяме тънък слой, за да не се разпаднат, слагаме вътрешността в купа и я намачкваме с вилица, след това към нея, добавяме разтопеното масло, сол, черен пипер, 5 с.л от крем фреша, почти всичкият бекон и лук и половината чедър. Смесваме всичко добре, като разбъркваме здраво.

Пълнене и запичане на картофите:

След като плънката е готова, запълваме картофите с помощта на лъжица, като трябва да има обилно плънка, да прелива отгоре, след това поръсваме отгоре с останалия чедър и печем за 15 мин на 200 °C.

Декорация:

Изваждаме пълнените картофи и след като изстинат, слагаме по една лъжица крем фреш отгоре и поръсваме с останалият пресен лук и бекон.

Да ви е сладко :)

Вижте още картофите алкални или киселинни са, както и как да си направим вкусни картовки Уеджис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: