Начин на приготвяне
Приготвяне на картофите:
Измиваме картофите, посоляваме ги, поливаме със зехтин, слагаме ги в тава с хартия за печене и печем на 200 °C за 1 час.
Крем фреш:
Смесваме киселото мляко и заквасената сметана в купа, добавяме лимон и сол и разбъркваме здраво, докато не се получи гладък крем, след това го оставяме в хладилни, докато се приготвят картофите.
Приготвяне на бекона:
Нареждаме бекона в тава с хартия и печем за 15 мин на 200 °C, след като изстине леко, го режем на ситно.
Приготвяне на продуктите:
Нарязваме пресния лук на тънки кръгчета и настъргваме чедъра на ситната страна на рендето.
Приготвяне на плънката:
След като сме извадили картофите, оставили сме ги да изстинат за 15 мин, отрязваме горната им част, издълбаваме вътрешността, като оставяме тънък слой, за да не се разпаднат, слагаме вътрешността в купа и я намачкваме с вилица, след това към нея, добавяме разтопеното масло, сол, черен пипер, 5 с.л от крем фреша, почти всичкият бекон и лук и половината чедър. Смесваме всичко добре, като разбъркваме здраво.
Пълнене и запичане на картофите:
След като плънката е готова, запълваме картофите с помощта на лъжица, като трябва да има обилно плънка, да прелива отгоре, след това поръсваме отгоре с останалия чедър и печем за 15 мин на 200 °C.
Декорация:
Изваждаме пълнените картофи и след като изстинат, слагаме по една лъжица крем фреш отгоре и поръсваме с останалият пресен лук и бекон.
Да ви е сладко :)
Вижте още картофите алкални или киселинни са, както и как да си направим вкусни картовки Уеджис.