Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнен картоф в еър фрайер

Пълнен картоф в еър фрайер

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2421k1k2
Пълнен картоф в еър фрайер
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Сервирайте пълнените картофи с млечен сос и зелен лук - уникална вкусотия!"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр., големи
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • зелен пипер - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 1 бр. или 100 мл. доматен сок
  • моцарела - 125 г
  • черен пипер, риган, сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се изпичат в еър фрайъра (цели и небелени) на 200 °C до омекване.

При мен отне около 35-40 минути, но в зависимост от големината - времето се променя, така че проверете след 35-тата минута.

Наситните зеленчуците и ги запържете с каймата (ако използвате доматен сок, го добавете, след като се запържили добре каймата със зеленчуците, и оставете да покъкри). Ако не разполагате с много време, сложете всички продукти в еър фрайъра и ги изпечете на 200 °C за около 10-15 минути, като бъркате поне веднъж.

След като картофите са омекнали, се разрязват на две по дължина и се издълбават с лъжица. Издълбаната вътрешност и половината от моцарелата се добавят към каймата, която все още е топла и се разбърква.

С каймата се пълнят картофите и се прибавя и останалата част от моцарелата (може да е настъргана или на малки кубчета. В моя случай я накъсах на малки парчета).

Изпичат се в еър фрайер на 170 °C за около 10 минути.

По желание може да сервирате пълнените картофи с млечен сос и зелен лук.

Вижте още кой сорт картофи е най-подходящ за печене, както и разгледайте всичките ни предложения за кайма с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: