Пълнен картоф с кайма

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Пълнен картоф с кайма
Снимка: Ивелина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • картоф - 1 брой голям
  • кайма - 100 г
  • моцарела - 1 резен
  • кашкавал - 60 г
  • лук - 1 малка глава
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол, черен пипер, кимион и розмарин.

Лукът се нарязва на кубчета.

Овкусената кайма и лукът се запържват в тиган.

Картофът се измива добре и се издълбава с лъжица.

Вари се в подсовена вода в тенджера под налягане за 10 минути.

Когато картофът е готов, се пълни с маслото, готовите кайма и лук, 1 резен моцарела и кашкавала.

Пълненият картоф се пече на фурна за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: