Начин на приготвяне
Включете фурната да ви загрява на 180 градуса на долен и горен реотан без вентилатор.
В купа разбийте с миксер яйцата и захарта почти до побеляване. След това добавете маслото и отново разбийте. В отделен съд сложете заедно млякото и содата и ги разбъркайте. После след 5 мин. като шупне добавете млякото в купата към други съставки. Накрая прибавете ваниловата захар и пресейте брашното с какаото. Разбъркайте добре до хомогенна смес.
Пригответе си тава, в която ще печете блатът. Използвайте такава с незалепващо покритие или застелете хартия за печене. След това изсипете получената смес и печете във вече загрятата за 30 мин. Направете проверка с клечка за зъби и при необходимост продължете печенето още малко.
Готовия блат за какаовия сладкиш оставете да се охлади напълно.
През това време започнете да правите глазурата. Вземете малка тенджерка и в нея сложете водата, захарта и какаото. Разбъркайте и сложете на котлона. Добавете маслото с непрекъснато разбъркване за няколко минути. След като глазурата вече е лъскава и еднородна смес, я махнете от котлона и залейте блата, докато е топла.
Вашият сладкиш негърче е готов. Да ви е сладко!
Ако и вие сте почитатели на ретро сладкишите, опитайте също негърче без мляко, пухкав кекс негърче, а за начинаещите в кухнята - най-лесната рецепта за негърче.