Сладкиш Негърче

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3283k6803
Сладкиш Негърче
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Неустоим сладкиш Негърче с много какао и масло. Неустоимо удоволствие във всяка хапка!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр. (размер M)
  • брашно - 2 ч.ч. пшенично
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г (разтопено)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л. (нискомаслено)
  • ванилова захар - 1 пакет
  • захар - 1 ч.ч. (бяла, кристална)
  • За глазурата
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3 с.л. (бяла, кристална)
  • вода - 4 с.л.
  • какао - 3 с.л. (нискомаслено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да ви загрява на 180 градуса на долен и горен реотан без вентилатор.

В купа разбийте с миксер яйцата и захарта почти до побеляване. След това добавете маслото и отново разбийте. В отделен съд сложете заедно млякото и содата и ги разбъркайте. После след 5 мин. като шупне добавете млякото в купата към други съставки. Накрая прибавете ваниловата захар и пресейте брашното с какаото. Разбъркайте добре до хомогенна смес.

Пригответе си тава, в която ще печете блатът. Използвайте такава с незалепващо покритие или застелете хартия за печене. След това изсипете получената смес и печете във вече загрятата за 30 мин. Направете проверка с клечка за зъби и при необходимост продължете печенето още малко.

Готовия блат за какаовия сладкиш оставете да се охлади напълно.

През това време започнете да правите глазурата. Вземете малка тенджерка и в нея сложете водата, захарта и какаото. Разбъркайте и сложете на котлона. Добавете маслото с непрекъснато разбъркване за няколко минути. След като глазурата вече е лъскава и еднородна смес, я махнете от котлона и залейте блата, докато е топла.

Вашият сладкиш негърче е готов. Да ви е сладко!

Ако и вие сте почитатели на ретро сладкишите, опитайте също негърче без мляко, пухкав кекс негърче, а за начинаещите в кухнята - най-лесната рецепта за негърче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: