Начин на приготвяне
Пригответе блата на тази кето торта, като в купа смесите бадемовото и кокосовото брашно, 1 лъжица еритритол, тахана и разтопено кокосово масло.
Разбъркайте добре и прехвърлете сместа за блата във форма със свалящ се борд 20 см. Разпределете равномерно и притиснете, за да оформите блат. Сложете в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе крема.
Накиснете желатина в студена вода.
Почистете ягодите и заделете малко от тях за декорация, а останалите смелете в блендер. Добавете им 1 лъжица еритритол и семената чиа. Разбъркайте и разпределете сместа върху блата. Отново сложете в хладилник.
Сложете боровинките в касерола с лъжица вода и няколко капки сок от лайм и ги сварете за 2-3 минути. Оставете да се охладят.
В купа смесете маскарпонето, 3 лъжици еритритол, сока и кората на половин лайм. Разбъркайте.
Сложете набъбналия желатин в съд на водна баня, за да се втечни, и го добавете към маскарпонето на тънка струя, бъркайки.
Разбийте сметаната до меки връхчета и добавете и нея на 2-3 пъти, като разбърквате с шпатула.
Разделете получения крем в две купи. Към единия прибавете кулито от боровинки.
Към другия прибавете няколко ягоди, ситно нарязани.
Върху ягодовото пюре с чия сложете, първо, крема с ягодите и заравнете. След това разпределете крема с боровинките и декорирайте с малко свежи плодове и резенчета лайм суровата торта.
Върнете кето торта без печене в хладилник за поне 5-6 часа.
Вижте още вкусни идеи за сурови десерти и погледнете всички наши веган торти - вдъхновяващи са.