Начин на приготвяне
Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
Първо разбийте хубаво яйцата с подсладителя. Сместа трябвя да изсветлее и стане пухкава. Прибавете останалите течни съставки и отново разбийте.
След това добавете сухите съставки и разбийте.
Изпечете 4 броя гофрети. Пека на 4 от 5 степени. В началото гофретите са меки, но после стават по-твърди.
По желание може да сиропирате гофретите с бадемово или кокосово мляко. Ако ги сиропирате, това трябва да стане веднага след ваденето. След това ги наредете някъде да изстинат.
Приготвяне на крема:
Разбийте сметаната на гъст крем. Сметаната трябва да е била в хладилник поне 8 часа.
Прибавете останалите съставки и отново разбийте.
Кремът стана доста, може и по-малко да се направи, за да е достатъчен за кето торта с гофрети.
Сладкото от къпини правя на момента. Слагам в касеролка пресни или замразени плодове с малко вода и бъркам до сгъстяване.
Кето тортата се сглобява и прибира в хладилника поне за час.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.