Начин на приготвяне
Намажете формичките с масло на стайна температура, след това ги поръсете отвътре с малко захар и ги оставете в хладилника, докато подготвяте сместа.
Сега натрошете или нарежете шоколада, сложете го при останалото масло и ги разтопете на водна баня.
След това сложете шоколада в по-голяма купа и сега разделете жълтъците от белтъците, като жълтъците ги сложете при шоколада, а белтъците - в друга купа.
Добавете при жълтъците, маслото и шоколада, щипка сол, брашното и какаото и разбъркайте здраво с миксер или на ръка.
Към белтъците прибавете захарта и разбийте до пухкав сняг, след това ги смесете с жълтъците.
Сега напълнете формичките със сместа, като оставяте малко разстояние отгоре, печете шоко суфлето на 190 °C за 8-10 мин според зависи от формичките и мощността на фурна.
Декорирайте перфектното домашно шоколадово суфле с пудра захар, малинки и ванилов сладолед.
Да ви е сладко :)
Вижте още как се пече правилно шоколадово суфле, както и полезни съвети как се замразява суфле.