Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Тирамису»Тирамису с рикота в чашки

Тирамису с рикота в чашки

Тирамису с рикота в чашки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тирамису с рикота в чашки - неустоимо изкушение, приготвено по ефектен начин за нула време."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • кафе - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - за поръсване
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • рикота - 500 г
  • лимонтузу - 1 щ.
  • амарето - 3 с.л. или бадемов ликьор
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците, заедно с половината количество пудра захар. Прибавяме на части рикотата. Бъркаме, докато се получи пухкава смес. В отделна купа разбиваме белтъците с щипка лимонтузу.

След като станат на пяна, прибавяме и останалата захар. Разбиваме на по-висока степен, докато се образува твърд сняг. Смесваме на части съдържанието на двете купи с помощта на силиконова шпатула. Размесваме внимателно, наливаме 1/3 от бадемовия ликьор или Амаретото. Бъркаме, докато се получи гладък крем.

Смесваме кафето и добавяме с останалия бадемов ликьор и прясното мляко. Бишкотите режем на две през средата. В подходящи чаши поставяме на дъното на две бишкоти. Поливаме с част от ароматната течност с кафе. Нанасяме обилно от гладкия крем.

По същия начин оформяме и втория ред. И така продължаваме до запълване на чашата. Накрая трябва да завършим обилно с крем. С помощта на нощ заглаждаме крема и поръсваме обилно с какао. Оставяме в хладилник десерта в чашки поне 6 часа, след което поднасяме тирамисуто с рикота в чашки. Получава се нещо невероятно вкусно и блажено.

Обичате ли вкусните предизвикателства и свежите идеи? Тогава пригответе също бяло тирамису с малини и бисквити тирамису.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: