Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците, заедно с половината количество пудра захар. Прибавяме на части рикотата. Бъркаме, докато се получи пухкава смес. В отделна купа разбиваме белтъците с щипка лимонтузу.
След като станат на пяна, прибавяме и останалата захар. Разбиваме на по-висока степен, докато се образува твърд сняг. Смесваме на части съдържанието на двете купи с помощта на силиконова шпатула. Размесваме внимателно, наливаме 1/3 от бадемовия ликьор или Амаретото. Бъркаме, докато се получи гладък крем.
Смесваме кафето и добавяме с останалия бадемов ликьор и прясното мляко. Бишкотите режем на две през средата. В подходящи чаши поставяме на дъното на две бишкоти. Поливаме с част от ароматната течност с кафе. Нанасяме обилно от гладкия крем.
По същия начин оформяме и втория ред. И така продължаваме до запълване на чашата. Накрая трябва да завършим обилно с крем. С помощта на нощ заглаждаме крема и поръсваме обилно с какао. Оставяме в хладилник десерта в чашки поне 6 часа, след което поднасяме тирамисуто с рикота в чашки. Получава се нещо невероятно вкусно и блажено.
Обичате ли вкусните предизвикателства и свежите идеи? Тогава пригответе също бяло тирамису с малини и бисквити тирамису.