Бисквитена торта в чашки

Бисквитена торта в чашки
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пудинг - 1 пакетче
  • бисквити - 1 пакетче, кръгли
  • захар - 6 - 7 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • банани - 1 бр.
  • за белтъчния крем
  • белтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • захар - около 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една рецепта, която също предлага възможност за експериментиране според вкуса ви. Аз я приготвих с какаов пудинг, какаови бисквити Еверест...

Можете да добавите или премахвате съставки, да разменяте като вкусове крема и плодовете с него. Разтваряте си в 200 мл прясно мляко пудинга, а другите 500 мл слагате на котлона и там добавяте захарта и накълцания на ситно банан.

Когато заври, започвате да прибавяте пудинга по малко, да се сгъсти. Сваляте от котлона и в малки чашки, или в тези малките купички за десерт, (от дуралексовия сервиз) изливате по мъничко от крема.

Слагате бисквитка отгоре и пак заливате, отново бисквитка и пак заливате. И накрая пак бисквитка, която лекичко притискате, да се изпълни с крем дупчицата й.

Тук вече можете да решите дали да си оставите така десерта, или да си направите белтъчния крем. В моя случай се получи страхотно съчетание между него и какаовия пудинг. Може да си сложите между блатчетата и начупени парченца шоколад и ядки. Е, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: