Начин на приготвяне
Почистете и обелете картофите. Нарежете ги на едро.
В тенджера сгрейте вода и сварете картофите до готовност.
Отцедете ги и ги сложете в дълбок съд още докато са топли.
Добавете маслото и сметаната. Разбъркайте маслото, бъркайте докато се разтопи и разнесе равномерно заедно със сметаната.
Настържете сиренето, добавете го към картофите и разбъркайте.
Отцедете царевичните зърна и ги добавете към картофите.
Нарежете листата зелен лук. Добавете и разбъркайте.
Накрая добавете сока от лимона, черния пипер и подправете със сол по вкус.
Сервирайте картофената салата с царевица, като украсите със зелени билки по избор. Приятен апетит!
Вижте също как да си направите немска картофена салата или любимата картофена салата с червен лук.