Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа със зелен лук и левурда

Картофена кремсупа със зелен лук и левурда

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Картофена кремсупа със зелен лук и левурда
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Съвършена комбинация на вкусове и полезни съставки, на която трудно се устоява"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • левурда - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • кубче бульон - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • джинджифил - 1 к.л.
  • панчета - 100 г (или бекон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и нарежете на кубчета. Зеления лук нарежете на ситно, повторете и с левурдата.

Сипете зехтина в тенджера и сложете картофите, зеления лук и левурдата.

Запържете за кратко, прибавете маслото и пържете още десетина минути.

Налейте вода и варете 20 минути.

С пасатор пасирайте всичо добре, прибавете кубчетата зеленчуков бульон и варете картофената супа още 10 минути.

Преди края на готвенето подправете със сол, черен пипер и джинджифил и заквасената сметана, разбъркайте добре.

Запържете панчетата.

Сипете супата в купа и поръсете кремсупа със зелен лук и левурда с панчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: