Начин на приготвяне
Почистваме картофите и ги нарязваме на средно големи кубчета.
Измиваме лука и джоджена и ги нарязваме на ситно (джоджена без дръжките).
Загряваме олиото и ги добавяме, запържваме за кратко, после прибавяме и наситнената скилидка чесън.
Подготвяме си гореща вода или бульон предварително.
В тенджерата добавяме картофите и червения пипер, запържваме и заливаме с горещата вода, да покрие картофите два-три пръста (около 2 литра).
Когато заври, добавяме лютеницата и подправяме със сол, може и черен пипер.
Когато картофите са сварени, отделяме един черпак от соса, изчакваме го да изстине и го размесваме с брашното.
Получената кашичка връщаме в тенджерата, завира за 2-3 минути и махаме от котлона.
Коментари