Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна картофена яхния със зелен лук

Постна картофена яхния със зелен лук

Постна картофена яхния със зелен лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Още днес ще приготвим тази постна яхнийка, а вие?"

Необходими Продукти

  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресни картофи - 1 кг
  • пресен джоджен - 5 стръка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • магданоз - 5 стръка
  • калоферче - 5 листчета
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете с малко мазнина, за да се задушават за около 10 минути.

Нарежете зеления лук и го добавете при картофите.

Сипете след това червения пипер, доматите, солта и захарта.

Оставете соса да се сгъсти и добавете джоджена и калоферчето.

Налейте вода в голяма тенджера и оставете постната яхния да къкри на слаб огън.

Сипете брашното в малко вода, разбъркайте го и го изсипете в ястието малко преди да го махнете от котлона.

Постната картофена яхния със зелен лук е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: