Начин на приготвяне
Захарта се разбива с маслото и ваниловата захар на пухкава крем. Едно по едно се добавят яйцата, като непрекъснато се бърка.
Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и накрая киселото мляко.
Получава се много нежно и пухкаво тесто.
Изсипва се в подходяща тава върху хартия за печене. По-добре е тавата да е с по-голям диаметър 26-28 см.
Прасковите се белят, нарязват се на малки кубчета и се разпределят равномерно върху блата. Поръсват се с кафява захар.
Сладкишът с праскови се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса с вентилатор.
Преди сервиране може да се поръси с пудра захар.
В сезона на прасковите опитайте непременно и предложенията ни за плодова пита с праскови или любимото сладко от праскови на фурна.