Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пухкав сладкиш с праскови

Пухкав сладкиш с праскови

КрисиКриси
Чирак
73791300
Пухкав сладкиш с праскови
Снимка: Криси
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Сладкиш, който буквално се топи в устата и който непременно трябва да опитате в сезона на прасковите."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч. или 220 г
  • масло - 180 г
  • брашно - 210 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л, с връх
  • праскови - 450 - 500 г, обелени без костилки
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбива с маслото и ваниловата захар на пухкава крем. Едно по едно се добавят яйцата, като непрекъснато се бърка.

Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и накрая киселото мляко.

Получава се много нежно и пухкаво тесто.

Изсипва се в подходяща тава върху хартия за печене. По-добре е тавата да е с по-голям диаметър 26-28 см.

Прасковите се белят, нарязват се на малки кубчета и се разпределят равномерно върху блата. Поръсват се с кафява захар.

Сладкишът с праскови се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса с вентилатор.

Преди сервиране може да се поръси с пудра захар.

В сезона на прасковите опитайте непременно и предложенията ни за плодова пита с праскови или любимото сладко от праскови на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: