Начин на приготвяне
В голяма купа смесете мляното месо със ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, галетата, солта, черния пипер и другите подправките. Омеси сместа добре до получаване на лепкава смес и я оставете за 15-тина минути да поемат ароматите.
Оформете малки кебапчета и ги нанизвайте на дървените шишчета. За по-деликатен вкус, преди печене можете да намажете шишчета с малко олио или домашен сос.
Загрейте грила или барбекюто на средна температура.
Печете сръбските чевапчичи около 10-12 минути, като ги обръщате от всички страни, докато станат добре изпечени.
Сервирайте шишетата с гарнитура по избор - гръцка салата, традиционния айвар, салата Урнебес или печени зеленчуци на грил. Добър апетит!