Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Сръбски чевапчичи на шишчета

Сръбски чевапчичи на шишчета

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9941k5
Сръбски чевапчичи на шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Опитайте тези апетитни сръбски кебапчета от мляно месо на дървени шишчета - сочни, ароматни и перфектни за всяка скара, които ще зарадват всички любители на истинския вкус."

Необходими Продукти

  • мляно месо - 500 г, говеждо, свинско или смес
  • лук - 1 малък
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • дървени шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете мляното месо със ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, галетата, солта, черния пипер и другите подправките. Омеси сместа добре до получаване на лепкава смес и я оставете за 15-тина минути да поемат ароматите.

Оформете малки кебапчета и ги нанизвайте на дървените шишчета. За по-деликатен вкус, преди печене можете да намажете шишчета с малко олио или домашен сос.

Загрейте грила или барбекюто на средна температура.

Печете сръбските чевапчичи около 10-12 минути, като ги обръщате от всички страни, докато станат добре изпечени.

Сервирайте шишетата с гарнитура по избор - гръцка салата, традиционния айвар, салата Урнебес или печени зеленчуци на грил. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: