Чевапчичи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Чевапчичи
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Симпатични чевапчичи, които да хапнете на една хапка"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 50 мл. газирана
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • пипер - 1/2 ч.л. червен
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете каймата в дълбок съд. Добавете червения и черния пипер, олиото, кимиона, бакпулвера, газираната вода и солта.

Нарежете много наситно или смелете в блендер почистените червен лук и чесън. Добавете ги при каймата. Месете каймата около 20 мин.

Оставете каймата в хладилника за около 30 мин.

При готовност оформете кебапчета с дължина около 10 см и дебелина около 1.5 см. Кебапчетата ще се свият, като се изпекат, така че имайте това предвид, като ги оформяте.

Подредете ги в намазнена чиния и ги покрийте със свежо фолио. Приберете в хладилника за една нощ.

Изпечете ги върху намазнена и загрята скара.

Печете ги закратко (около 7 мин от страна), за да запазите сочността им.

По желание може да сложите лют червен пипер в каймата.

Чевапчичите са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: