Начин на приготвяне
Поставете каймата в дълбок съд. Добавете червения и черния пипер, олиото, кимиона, бакпулвера, газираната вода и солта.
Нарежете много наситно или смелете в блендер почистените червен лук и чесън. Добавете ги при каймата. Месете каймата около 20 мин.
Оставете каймата в хладилника за около 30 мин.
При готовност оформете кебапчета с дължина около 10 см и дебелина около 1.5 см. Кебапчетата ще се свият, като се изпекат, така че имайте това предвид, като ги оформяте.
Подредете ги в намазнена чиния и ги покрийте със свежо фолио. Приберете в хладилника за една нощ.
Изпечете ги върху намазнена и загрята скара.
Печете ги закратко (около 7 мин от страна), за да запазите сочността им.
По желание може да сложите лют червен пипер в каймата.
Чевапчичите са много вкусни.