Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с къри сос

Скариди с къри сос

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9991k5
Скариди с къри сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Открийте вкуса на морето с тези превъзходни скариди в ароматен къри сос."

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • олио - 2 с. л. или масло
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с. л. настърган
  • къри на прах - 1 с.л.
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • паста от къри - 1 - 2 ч.л. по желание
  • сол
  • черен пипер
  • листа пресен кориандър - за гарниране
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган или тенджера загрейте олиото или маслото. Добавете лука и го запържете за за 3-4 минути, до омекване.

Добавете чесъна, джинджифила и кърито на прах. Разбъркайте добре и гответе за още 1-2 минути, докато ароматите се слеят.

Изсипете кокосовото мляко и пастата от къри, ако използвате такава. Овкусете с солта и черния пипер. Оставете соса да къкри на слаб огън, около 5 минути.

Добавете скаридите и ги гответе около 4-5 минути, докато станат розови и напълно сготвени. Гарнирайте с нарязан пресен кориандър (или магданоз) и сервирайте с топ ориз или хляб.

Насладете се на ароматния и мек вкус на скаридите в къри сос! Добър апетит!

Вижте също как да си направите скариди темпура или вкусни скариди с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: