Начин на приготвяне
В голям тиган или тенджера загрейте олиото или маслото. Добавете лука и го запържете за за 3-4 минути, до омекване.
Добавете чесъна, джинджифила и кърито на прах. Разбъркайте добре и гответе за още 1-2 минути, докато ароматите се слеят.
Изсипете кокосовото мляко и пастата от къри, ако използвате такава. Овкусете с солта и черния пипер. Оставете соса да къкри на слаб огън, около 5 минути.
Добавете скаридите и ги гответе около 4-5 минути, докато станат розови и напълно сготвени. Гарнирайте с нарязан пресен кориандър (или магданоз) и сервирайте с топ ориз или хляб.
Насладете се на ароматния и мек вкус на скаридите в къри сос! Добър апетит!
Вижте също как да си направите скариди темпура или вкусни скариди с бяло вино.