Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Пилешко с винен къри сос

Пилешко с винен къри сос

К.ИлияноваК.Илиянова
Новак
99514260
Пилешко с винен къри сос
Снимка: Анонимен
1 / 3
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Да не се бърка с класическия винен кебап. Това е пилешко, с уникален къри сос и ориз - за разкош"

Необходими Продукти

  • пържоли - 2 бр. от бут
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • домати - от консерва (1 бурканче от бебешка храна)
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • чер пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 2 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме малко олио, колкото да покрие дъното на тигана. Махаме кожата от пържолите. Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме. След като стане златисто, го вадим в чиния.

В същата мазнина, в която сме пържили пилето, слагаме нарязаните на ситно пресен лук, стар лук и настъргания на ренде морков.

Запържваме ги и прибавяме към тях солта, кърито, черния пипер, червения пипер и доматите. След като ги разбъркате добре, добавяте виното и дафиновия лист и оставяте да къкри 10-15 мин.

Ако има нужда, може да долеете съвсем малко водичка. Накрая в малко вода размиваме брашното и добавяме към ястието.

Сервира се с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: