Начин на приготвяне
Поръсете плота с брашно и отгоре сложете останалото пресято брашно. Добавете маслото и стрийте на трохи. В кладенче посредата добавете яйцето, сол и малко вода. Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата. Месенето продължава, докато тестото започне лесно да се отделя от масата. Съберете го, размесете с още малко брашно, повдигайте го нагоре и го хвърляйте на масата - повторете няколко пъти.
Оформете 2 отделни топки, намажете ги с масло, покрийте ги с топла чиния и оставете да втасват 30 минути.
Покрийте плота с голяма чиста покривка или чаршаф. Поръсете равномерно с брашно, слагаме парче тесто и го разточваме с точилка много тънко, като го намазваме с масло и теглим. Готовата тънка кора отново връщаме на плота, оставяме леко да позасъхне и пълним с плънка. Листите се увиват с помощта на покривката.