Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с маслено тесто и ябълки

Щрудел с маслено тесто и ябълки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Щрудел с маслено тесто и ябълки1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8-10 порции
"Време е да преминем на следващото ниво и да приготвим щрудел с маслено тесто. А как става това ще видите тук"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 3 - 4 ч.ч. разтапено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 5 - 6 с.л. счукани
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме средно меко тесто от продуктите, след което го разделяме на две части.

От тях разточваме две кори с диаметър 25-30 см.

Едната кора слагаме в намаслена тавичка и я поръсваме с половината орехи.

Отгоре слагаме настърганите ябълки и поръсваме със захарта, канелата и останалите орехи.

След това слагаме отгоре и втората кора.

Печем щрудела в умерена фурна. Като стане готов се поръсва с пудра захар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: