Сос Беарнез

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сос Беарнез1 / 2
05/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Сос, чийто вкус ще ви пренесе в едно от онези бистра в Монмартр, в сърцето на Париж"

Необходими Продукти

  • оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 60 г
  • лук - 1 малка глава
  • естрагон - 2 стръка пресен или 1 с.л. лъжица
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се слага в тенджера да къкри заедно с оцета и виното на умерен огън. Когато оцетът изври напълно, тенджерата се маха от котлона и се остава да поизстине.

Разбива се на водна баня маслото със солта, пипера и естрагона и постепенно се прибавят жълтъците. Към тази смес започнете да добавяте охладената смес с оцета, като непрекъснато разбивате с тел.

Трябва сместа да се сгъсти и да започне да лепне по лъжицата. Сосът се поднася с печени меса, варени яйца и др. По желание сосът Беарнез се подправя с лимонов сок и бял пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дидо
Дидо
ми сос - нормално да не е чак пък толкоз гъст
11.12.2012 17:41
Соня
Соня
Ужас! Нищо не излезе!Стана една редка,водниста течност,която напразно се опитвах да сгъстя! А за да спася положението-добавих малко грис,за да се сгъсти!
06.12.2012 11:39
1
Георги Томов
Георги Томов
Сос Беарнез е като Холандския сос, но се добавя и Естрагон.
05.10.2010 21:18
2