Сос Скордаля

Сос Скордаля
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Невероятният сос Скордаля, който поднасяме с тиквички или риба"

Необходими Продукти

  • орехи - 100 г фино смлени
  • хляб - 1/2 бял само средата
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
  • чесън - на вкус
  • оцет - на вкус
  • кисело мляко - до 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което трябва да направим, е да накиснем филиите хляб във вода.

След това изцеждаме с ръце.

Изчистваме си скилидките чесън и заедно с хляба ги намачкваме добре, като прибавяме и малко олио.

Можем това да го направим с пасатор.

Към тях добавяме орехите и бъркаме непрекъснато, като добавяме на тънка струйка останалата мазнина.

Овкусяваме със солта и оцета.

Готовия Скордаля разреждаме с малко кисело мляко до желаната гъстота.

Този вид сос Скордаля може да поднесем с пържени тиквички или пържена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ТОВА АКО Е СКУРДАЛЯ АЗ СЪМ МОНИКА БЕЛУЧИ
05.11.2023 16:41
1
Анонимен
Анонимен
Хайде, моля, уточнете - филия хляб или самун хляб? Добра рецепта, но неясна!
20.04.2023 14:52
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Какво се разбира под 1 бр хляб-една филия или един цял хляб/което е много неясно,защото има различни граамажи хляб/
Много бих се радвала ако ми отговорите на въпроса.
Благодаря.
19.04.2023 09:04
1
2
Покажи всички подкоментари