Фунийки с крем Мария

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Фунийки с крем Мария1 / 2
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
25 бр.
"Искате ли да опитате нашите фунийки с крем или да си ги хапваме сами, че не останаха много май"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • захар - 250 г
  • кисело мляко - 125 г
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • вода - 1 ч.л. хладка
  • брашно
  • за крема
  • нишесте - 1 пакетче ванилов пудинг
  • захар - на вкус
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 бучка
  • ядки - 60 г смлени орехи или шамфъстък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо пудинга според указанията на опаковката със захарта и млякото. След като е готов, намажете повърхността му с масло, за да не образува коричка отгоре.

За тестото на фунийките разбийте първо яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко с разтворената в него сода, ароматизирайте сместа с ванилия.

Добавете постепенно брашно и хладката вода - трябва да се получи тесто като за курабии.

Разточете тестото на блат с дебелина 1 см. Нарежете на тънки лентички, които трябва да увивате около намаслени метални или картонени фунийки.

Изпечете фунийките до порозовяване. След като изстинат напълно, махнете формите и ги напълнете с крема, като потопите отворите им в смлян шамфъстък или орехи.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: